maandag 10 november 2014

Reden voor feest

Afgelopen weekend waren manlief en ik in Berlijn. Het was gisteren 25 jaar geleden dat de muur viel en dat was reden voor een feest. 25 jaar geleden lag ik in de box, nu wilde ik er heel graag bij zijn om het mee te vieren! 

Berlijn is één van mijn lievelingssteden. Inmiddels zijn we er drie keer geweest en iedere keer ben ik weer verrast. Wat een heerlijke stad! Ik ben gek op de oude industriële panden. Ook qua design kom je er hele gave dingen tegen. Op de vele vlooienmarktjes worden ware schatten verkocht. 


Afgelopen weekend gingen we voor de 'Lichtgrenze'. Op de plaats waar de muur in Berlijn heeft gestaan, waren op een route van 15 kilometer duizenden ballonnen neergezet, prachtig verlicht in het donker. Samen met honderden anderen hebben we een deel van deze route gelopen. Onderweg kon men verhalen lezen over de muur en op meerdere plaatsen werden beelden van gebeurtenissen rondom de muur vertoond. Het was ontzettend indrukwekkend om dit mee te mogen maken. De foto's hierboven geven een kleine impressie. Ze zijn gemaakt met de mobiele telefoon en daardoor niet heel scherp, maar ik wil ze toch graag delen.

Vandaag vier ik een piepklein feestje thuis. Mijn blog bestaat vandaag 1 jaar :) 

3 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd met je blogverjaardag! Bij mij was het er in februari dit jaar gewoon doorheen geschoten, helemaal vergeten! je hebt een goed moment uitgekozen om naar Berlijn te gaan. Pascale X

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gefeliciteerd! En wat leuk dat je in Berlijn was met de herdenking. Berlijn staat op mijn lijstje...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wat gaaf om mee te maken Clarieke. Ik ben nog in Berlijn geweest toen de Muur er stond. Erg indrukwekkend. De stad staat nu op mijn wishlist om weer eens heen te gaan, want ik hoor en zie veel moois voorbij komen. En natuurlijk gefeliciteerd met je blogverjaardag! x Yzette

    BeantwoordenVerwijderen